«Είμαστε όλοι νικητές»

30/11/2013 12:54

«Είμαστε όλοι νικητές», είναι ο τίτλος της 7ης Παναττικής Αθλητικής διοργάνωσης για ΑμεΑ η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ημέρα αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία. Της Ευαγγελίας Ασημακοπούλου

Η  διοργάνωση πραγματοποιείται από τον φορέα «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Δραστηριοτήτων Ευπαθών Ομάδων» Έδρα, υπό την αιγίδα του δήμου Περιστερίου που παραχωρεί το χώρο για τη πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Πρόκειται για την 7η συνεχόμενη συνεργασία του Δήμου με το φορέα Έδρα.
 
Στα αγωνίσματα θα συμμετάσχουν άτομα με ειδικές ανάγκες από όλη την Αττική καθώς και δύο πρώην τρόφιμοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Δαφνί. Τα αγωνίσματα που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας είναι μπάσκετ με εκτέλεση βολών από μέση και κοντινή απόσταση, σκυταλοδρομία και τράβηγμα σχοινιού. Όλοι οι συμμετέχοντες θα τιμηθούν για την προσπάθεια τους λαμβάνοντας βραβεία.
 
Επιπροσθέτως στο πλαίσιο των αγώνων θα βραβευτούν και παραολυμπιονίκες όπως η Βούλα Καντζά, αλλά και ο Περιστεριώτης αθλητής και επί χρόνια αρχηγός της ομάδας μπάσκετ Γ.Σ. Περιστερίου, Αντώνης Μάντζαρης, που θα τιμηθεί για το ήθος του και την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ.
 
Μιλώντας στο tvxs.gr ο Δημήτρης Οικονόμου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων του φορέα Έδρα, εξήγησε ότι η διοργάνωση γίνεται για τους ίδιους τους συμμετέχοντες. «Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για τη ζωή των ΑμεΑ. Όταν λαμβάνουν μέρος σε αγωνίσματα νιώθουν μεγάλη ευχαρίστηση και από τη συμμετοχή και από την προσπάθεια που καταβάλλουν».
 
Ερωτηθείς για τον αποκλεισμό των παραολυμπιονικών Αλέξανδρου Ταξιλδάρη καιΜάκη Καλάρα, από το Μαραθώνιο της Αθήνας, απάντησε πως «ήταν καθαρά θέμα έλλειψης οργάνωσης που δείχνει την ελληνική νοοτροπία. Το θέμα θα μπορούσε να λυθεί πολύ εύκολα, επιτρέποντας στους παραολυμπιονίκες, όπως και οι ίδιοι είχαν προτείνει, να τρέξουν στο τέλος, στέλνοντας ένα μήνυμα απλά με τη συμμετοχή τους».
 
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Ανδρέας Παπανδρέου» (Τζων Κέννεντυ & Γιαννιτσών 81, Περιστέρι), στις 09.00 το πρωί με ελεύθερη είσοδο.