Πρώτη αναδείχθηκε η Κατερίνα Μπλέτσα, στον διαγωνισμό EUΡORDIS.

20/12/2013 00:09



Πρώτη,  αναδείχθηκε  η Κατερίνα Μπλέτσα, στον διαγωνισμό EUΡORDIS. Τον διαγωνισμό, δηλαδή, με φωτογραφίες ατόμων με σπάνιες παθήσεις από όλη την Ευρώπη.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία, την ανέδειξε στην πρώτη θέση βάσει των ψήφων των πολιτών.
(15.051 ψήφους, έναντι 14.814 της μικρής Μαριέτας). Όμως, υπήρχε και δεύτερο στάδιο, αυτό της κρίσης από άλλα 12 άτομα, μέλη ειδικής επιτροπής. Πριν λίγες ώρες, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Κατερίνα αναδείχθηκε πρώτη. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το πρώτο βραβείο απονέμεται στην Κατερίνα από την Ελλάδα, η οποία ζει με την αταξία του FriedreichΗ Κατερίνα είναι δασκάλα ειδικής αγωγής  και ζει μια πολύ δραστήρια ζωήΗ λεζάντα στη φωτογραφία της συνοψίζει την προσέγγισή της για  τη ζωή  με μια σπάνια ασθένεια ». 
 



Η Κατερίνα απο την αρχή  δήλωσε, αυτή η συμμετοχή της δεν είναι για να κερδίσει έναν διαγωνισμό, αλλά για να καταφέρει να καταλάβουν όσο γίνεται περισσότεροι ότι η ζωή θέλει χαμόγελο και αγώνα. Τα υπόλοιπα μεμψίμοιρα ποτέ δεν την ενδιέφεραν και δεν τα θέλει. Επιπλέον, ίσως έτσι κατάφερνε να δώσει ένα πιο ισχυρό μήνυμα και στην Ελλάδα αλλά και σε όσους αισθάνονται μελαγχολικοί για την κινητική τους δυσκολία.
 



 Η αλήθεια είναι ότι κατάφερε να δώσει χαμόγελο σε αρκετούς: και σ' εκείνους που την ξέρουν χρόνια και σ' εκείνους που κατάλαβαν ότι μπορούν να ξεχωρίζουν με την μοναδικότητά τους, επειδή είναι «αλλιώτικα» ωραίοι.

 Το μήνυμα της Κατερίνας είναι ξεκάθαρο. Αν δεν κάνεις και κάτι μόνος σου, αν εγκαταλείψεις τον αγώνα, αν σταματήσεις να διεκδικείς, η ζωή σε προσπερνάει χωρίς να σε ρωτήσει. Και κάποιοι ξεχνούν εύκολα, πόσο το τωρινό μπορεί να μην σημαίνει παντοτινό. Και πόσο η δική σου διεκδίκηση μπορεί μια μέρα να είναι και δική τους.

https://sportsamea.blogspot.gr/2013/12/euordis.html?spref=fb&m=1#.UrNunNJdXwl